tirsdag 3. april 2007

Nå har det vært en stud siden sist.

En måned uten internett har satt sitt preg på en sår sjel som meg.
Har begynnt å bli kjent i den nye byen vi bor i, vært sosial, begynnt å skjønne at jeg ikke blir gal av å ikke være online 24/7, har skjønnt hvor uendelig praktisk det er å kunne ordne alt det økonomiske på nett, og ikke minst hvor kjekt det er med kartfunksjonen til gulesider.no.

I går fikk vi endelig tak i den kabelen som trengtes til å låne internett hos husverten(kul fyr), ble riktig nok 700 kroner fattigere fra en ellers så slunken konto, men godt fornøyd kom vi oss på nett i går.

I denne svært så opplysende tid, hadde jeg glede, takket være en bruker på http://www.norshroom.org,
av å stifte bekjentskap med en meget fornuftig site laget av en heller så fornuftig forening;
Foreningen for human narkotikapolitikk.

På siten er det mange artikler å lese, et innlegg av Arlid Knudsen fra et debattmøte arrangert av Human-Etisk forbund 15. november 2006 er å anbefale.

Har norge en god og helhetlig narkotikapolitikk? av Arild Knudsen


Utrag fra tekst;

"
Den sosiale utestengelsen skyldes at befolkningen ser myndighetenes praksis, og lytter til deres retoriske argumenter. Nærmiljøene adopterer slik myndighetenes handlingsmønster og tar alle rusmiddelbrukere under en kam. De behandles som uansvarlige, selvforskyldte og utilregnelige kriminelle. I et slikt samfunnssystem blir politiet lett en reaksjonær maktfaktor, der de øyner betydelige inntekter ved å kreve sterkere satsing på narkotikakriminalitet. Både justis - og helsesektoren tjener svimlende summer på at rusmiddelbrukerne møtes med de realitetsfastfrysende, selvoppfyllende og negative forventningene som lovgivningen gir. Derfor er krav om straff, tvangsbehandling og angrep på brukermedvirkning, et vanlig syn i debattspaltene."

"

Et område ingen statistikk evner å avsløre, er de langsiktige konsekvenser som straffereaksjonene medfører. Under politirazziaer blir rusmiddelbrukere arrestert foran øynene på medelever, naboer og kolleger. Ledelsesgrupper følger opp med møter for å vurdere utkastelse/oppsigelse. Stadig fler arbeidsgivere krever vandelsattest og barnevernet mener at de er best i stand til å ta vare på rusbrukernes barn.

Kikker man på narkotikapolitikken gjennom moderne briller, så gjenkjenner man en grå og makaber figur av en svunnen tid. I sine glansdager beskyttet dette vesenet den vettskremte allmuen fra jøder, romafolk, homofile, negere, annerledestroende, mennesker med psykiske lidelser og en stund, de alkoholdrikkende. I vår opplyste menneskerettstid, føler monsteret seg lite verdsatt, men likevel overarbeidet. Derfor har han et genuint ønske om endelig å gå av med pensjon."


Godt skrevet om et ømt tema.


(jeg beklager at det til tider i min tekst forekommer understreking, det ser ut til å være noen bugs i blogger)